Stocksunds IF och FC Djursholm-utökat samarbete 2016
2016-04-20 21:02

Under 2016 utökar FC Djursholm och Stocksunds IF sitt ingångna samarbete. Att erbjuda barn och ungdomar i Djursholm och Stocksund en framtid där idrott och fotboll har en viktig roll upp i vuxen ålder, oavsett hur vägen dit ser ut, är det primära målet för båda klubbarna.

Vägen dit går genom att vid behov skapa gemensamma lag inom ungdomsfotbollen, ett gemensamt sätt att träna, samutnyttjande av planytor och inte minst att dela på duktiga tränarresurser.

All forskning visar att det är viktigt att behålla det lokala perspektivet även upp i ungdomsåren och försöka behålla barnen i en trygg närmiljö bland kompisar, vilket är en drivkraft för klubbarnas samarbete. Det ska aldrig vara längre bort än en cykeltur för en kille eller tjej i Djursholm eller Stocksund som vill spela fotboll, oavsett om det är i lugnare tempo eller på elitnivå.

Samarbetet är också ett sätt att förvalta den respekt klubbarna haft sinsemellan under många år, en ömsesidig respekt som har funnits sedan tider när våra derbyn spelades på dammiga grusplaner eller ojämna gräsytor på gränsgärdet. Vi tror att vägen till livskraftiga lag och glada spelare i Danderyd går via samarbete, som går ut på att underlätta vardagen och kunna erbjuda mervärde till våra spelare, medlemmar och deras familjer.

Efter 2016, utvärderas samarbetet, och därvid tar klubbarna ställning till hur det ytterligare kan fördjupas.

19 april 2016

Styrelserna i Stocksunds IF och FC Djursholm