FC Djursholm och Stocksunds IF!

Att erbjuda barn och ungdomar i Djursholm och Stocksund en framtid där idrott och fotboll har en viktig roll upp i vuxen ålder, oavsett hur vägen dit ser ut, är det primära målet för båda klubbarna.

Vägen dit går genom att vid behov skapa gemensamma lag inom ungdomsfotbollen, ett gemensamt sätt att träna, samutnyttjande av planytor och inte minst att dela på duktiga tränarresurser.

All forskning visar att det är viktigt att behålla det lokala perspektivet även upp i ungdomsåren och försöka behålla barnen i en trygg närmiljö bland kompisar, vilket är en drivkraft för klubbarnas samarbete. Det ska aldrig vara längre bort än en cykeltur för en kille eller tjej i Djursholm eller Stocksund som vill spela fotboll, oavsett om det är i lugnare tempo eller på elitnivå.

Samarbetet är också ett sätt att förvalta den respekt klubbarna haft sinsemellan för sina verksamheter under många år, en ömsesidig respekt som sträcker sig långt tillbaka, till de år när våra derbyn spelades på dammiga grusplaner eller ojämna gräsytor på gränsgärdet. Vi tror att vägen till livskraftiga lag och glada spelare i Danderyd går via samarbete, som går ut på att underlätta vardagen och kunna erbjuda mervärde till våra spelare, medlemmar och deras familjer.

Har ni några frågor kring samarbetet, eller är intresserade att höra mer om vad det går ut på så hör gärna av er till oss.