Om oss och vad vi står för

Stocksunds idrottsförening (SIF) bildades den 3 januari 1935 i Stocksund, Danderyds kommun, strax norr om Stockholm. Stocksunds IF övergripande målsättning är att så många som möjligt ska spela fotboll så länge som möjligt.

Barnperspektivet är det centrala och ska styra våra handlingar. Glädjen att delta och kämpa som en del i ett lag, oavsett nivå, är vår största vinst.  Som enda fotbollsförening i Stocksund och Djursholm följer vi Riksidrottsförbundets rekommendationer för barnidrott vilket innebär:

• Antal träningstillfällen, matcher och cuper hålls på en sådan nivå att barnet kan upptäcka andra idrotter och intressen under sin uppväxt - och så att alla barn orkar med!
  • Vi toppar inte våra lag, alla spelar lika mycket!
  • Inga tidiga elitsatsningar, dessa kan ske först i tonåren.
  • Ingen selektering av barn i form av a- och b-lag.(eller ”förstalag” eller ”akademilag”)
  • Vi spelar matcher för att det är roligt och resultatet är underordnat! Den största vinsten är att kämpa tillsammans och att vara en del i ett lag.

Alla våra träningar hålls på vår egen hemmaplan Stockhagen, som vi äger själva!

Läs mer i det dokument från Sveriges Fotbollsförbund som ligger till grund för vår verksamhet - Fotbollens Spela, Lek och Lär: