SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Ny sportchef
2022-05-18 10:08
Stocksunds IF växer  och vi har fler spelare i föreningen än på länge. För att förstärka organisationen så anställer föreningen åter en sportchef. Valet har landat på William Börjesson. Han börjar sin tjänst i dagarna. De första veckorna kommer hans fokus att ligga på att lära känna lagen och tränarna. Vi har många saker som vi i föreningen gör väldigt bra och det ska vi fortsätta med, men då antalet lag och spelare växer så krävs nya grepp också. Det kommer vi att återkomma till när William har fått lära känna verksamheten lite mer. 
Vi är så glada över att kunnat knyta till oss William. Han har enligt oss en perfekt bakgrund tillsammans med ett stort hjärta för Stocksunds IF´s färger. Nedan finner ni en kort beskrivning av vem William är - men vi är säkra på att ni inom kort alla kommer få träffa honom på och vid sidan av planen också! 
Styrelsen i Stocksunds IF 
 
 
William Börjesson är 29 år och uppvuxen på Stockhagen. Han flyttade till Stocksund 1996 och har sedan dess varit aktiv som spelare och tränare i både ishockey och fotboll. “När jag var yngre brukade jag och mina kompisar cykla direkt från skolan till Stockan och där blev vi oftast kvar hela kvällen. Vaktmästarna, framförallt Uffe och Anders, blev som ett extra par föräldrar och Stockan är fortfarande ett andra hem för mig”, säger William som hyser en stor kärlek till föreningen och idrottsplatsen.  
 
Fotboll har alltid varit en viktig del av Williams liv. “Under ett par år reste jag fram och tillbaka till England och gjorde videorepotage om brittisk fotboll. Det var ett roligt extraknäck. Jag älskar att vara runt fotbollen och det spelar ingen roll om det är en ungdomsmatch på Stockan eller en toppmatch i Premier league.” 
 
Vid sidan av av sportchefsuppdraget läser William sista året på ämneslärarprogrammet i Uppsala. “Efter flera års arbete med barn och ungdomar inom skola och föreningsliv kändes det naturligt att utbilda sig till lärare”, säger William som efter fyra års studier snart är färdigutbildad gymnasielärare i svenska och svenska som andraspråk. 
 
Som lagkapten i Stocksunds IFs herrlag har William dessutom varit med och bidragit till att det ombildade A-laget vunnit sina fyra inledande matcher och placerat sig i toppen tabellen.  
 
William ser fram emot att sätta igång och vidareutveckla fotbollsverksamheten. “Said, Romeo och Martin känner jag sedan tidigare och de gör ett fantastiskt jobb, detsamma gäller Rikard och Jane på kansliet. Jag ser fram emot att fortsätta den postitiva utvecklingen vi haft de senaste åren och kommer rikta stort fokus mot att stötta och utveckla våra duktiga ungdomstränare”, säger William som tillträdde som sportchef den 16/5. 
 
HUVUDSPONSORER
ÖVRIGA SPONSORER
 
Facebook