SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bli medlem i Stocksunds Idrottsförening
BLI MEDLEM
Välkommen till Knatteskolan 2023!
Snart börjar Stocksunds IFs populära knatteskola.

Lördagen den 1:a april börjar Stocksunds IFs populära knatteskola. Knatteskolan riktar sig till alla flickor och pojkar födda 2018, 2017 och 2016 som vill börja spela fotboll. Alla är välkomna och inga förkunskaper krävs. 

 

Knatteskolan är en introduktion till och fotboll och förhoppningsvis början på ett livslångt intresse. Varje lördagsmorgon fylls Stockhagens planer av de allra yngsta spelarna som under ledning av föreningens utbildade tränare spelar, leker och lär sig fotboll.

 

Klicka här för att göra en anmälan!

(Ni som redan deltagit i knatteskolan behöver inte anmäla er igen.) 

När?
Lördagar kl. 09:30-10:30

 

Vårsäsongens första tillfälle: 1:a april.

Sommaravslutning: 10:e juni.

 

Höstsäsongens första tillfälle: 26:e augusti.
Säsongsavslutning: 28:e oktober. 

 

Under vintermånaderna finns möjligheten att träna inomhus. 

 

Var?
Stockhagens IP

 

Kostnad

Avgiften för helår är 2500 kr (april - mars, inkl. inomhusträning). 

Avgiften för halvår är 1600 kr  (augusti - mars, inkl. inomhusträning). 

 

Tröja, vattenflaska, fotboll och klistermärke ingår i priset för alla barn som är nya i Knatteskolan. Alla barn som varit med tidigare får en ny träningströja.

 

Det går utmärkt att testa på Knatteskolan kostnadsfritt!


Anmälan görs här.

 

Mejla kansliet@stocksundsif.se om ni har några frågor

 

Knatteskolan i korthet: 

  • Introduktion till fotboll.
  • Utbildade tränare och ledare.
  • Max 8 barn per tränare.
  • Max 20 barn per grupp
  • Hela familjen är välkommen att starta lördagen på Stockhagen som publik vid sidan av planen. 
  • Café Stockan har öppet.
Fullspäckad fotbollslördag på Stockhagen!
2023-05-12 13:52
A-laget spelar hemmamatch mot Kilimanjaro FF lördagen den 13 maj kl. 14:00!

Knatteskola, pojklagsmatcher och a-lagsmatch!

Efter förlusten i hemmaprämiären mot Stockholm Cranes har a-laget spelat oavgjort i två raka matcher. Kom och stötta herrlaget i jakten på årets första trepoängare mot Kilimanjaro FF. 

Fotbollslördag på Stockhagen: 
09:30: Knatteskola

11:00: P11 vs. Runby

12:30: P12 vs. Täby

14:00 A-laget vs. Kilimanjaro

 

Elvamannaplanen är bokad för spontanfotboll från 10:30 - 13:00!

Hemmpremiär för Stockans A-lag på lördag kl. 14:00!
2023-04-13 18:52

Lördagen den 15:e mars kl. 14:00 spelar Stocksunds IFs herrlag årets första seriematch mot Stockholm Cranes på Stockhagen. 

 

Varmt välkomna ner till Stockan för att heja fram vårt lag som är nykomlingar i division 6.
Vi hoppas på fint väder, mycket publik och tre poäng!

Nytt konstgräs på Stockhagen
2023-03-06 10:15

Danderydsmodellen avskaffas och kommunen tar över driften och underhållet av konstgräsplanerna i Danderyds kommun. Föreningen behåller samtidigt kontrollen över plantiderna enligt den hemmaplansmodell som förhandlats fram mellan kommunen och föreningarna. 


I samband med övertagandet av konstgräsplanerna investerar kommunen i nytt konstgräs på Stockhagens två fotbollsplaner. Omläggningen beräknas starta efter midsommar och planen ska vara färdig att invigas på Stockancupen den 19:e augusti i år.

Vi är jätteglada att kommunen väljer att satsa på nytt fint konstgräs samtidigt som vi får ännu bättre förutsättningar att fokusera på vårt kärnuppdrag.

Fabian Ahlstrand återvänder till Stocksunds IF
2023-01-19 12:00
Fabian Ahlstrand blir huvudtränare för herrlaget och P2010.

Inför säsongen 2023 förstärks tränarstaben med ytterligare ett namn. Fabian Ahlstrand blir huvudtränare i A-laget och P2010 men han kommer vara engagerad i föreningens alla lag och assistera sportchefen William Börjesson i ett antal projekt som sjösätts i vår.

 

Fabian Ahlstrand är 27 år och började sin fotbollskarriär i Stocksunds IFs knatteskola. Som spelare har han representerat ett antal klubbar i division 1 och förra säsongen avslutades karriären i Australien där han uppnådde pojkdrömmen att bli fotbollsproffs på heltid. Vid sidan av spelarkarriären har Fabian gått fotbollstränarutbildningen på GIH och när han inte är på Stockhagen producerar han och medverkar i olika fotbollsprogram på DobbTV.

“Det är jätteroligt att vara tillbaka i Stockan. Trots att jag slutade i föreningen som 13-åring har jag alltid återvänt till Stockhagen för att träna extra eller spela spontanfotboll med kompisarna. På så sätt känner jag mig väldigt hemma här. Uppdraget känns inspirerande och jag tror att det är utvecklande för mig och mitt ledarskap att få chansen att arbeta med barn och ungdomar samtidigt som jag leder herrlaget. När Wille tog kontakt var min plan att fortsätta spela men i slutändan känns det helt rätt att ställa mig vid sidan av planen. Att jag dessutom får göra det i min moderklubb är jätteinspirerande”, säger Fabian som ser fram emot att träffa alla i och runt föreningen.

 

Stocksunds IFs sportchef William Börjesson är nöjd med rekryteringen:
“Fabian var den första jag hörde av mig till när Martin Mutumba meddelade att han skulle sluta i oktober förra året. Just då var Fabian inställd på att fortsätta spela fotboll men jag har tjatat på honom sedan dess. Jag vet att Fabian hade möjlighet att fortsätta både som spelare och ledare i föreningar med seniorlag på högre nivå så jag är stolt över att han väljer att komma till oss.”

 

Herrlaget klara för division 6 - Stötta laget i jakten på seriesegern på lördag kl. 17:30
2022-10-05 10:09
Stötta herrlaget i den avslutande matchen mot Bällsta FF på lördag den 8:e oktober kl. 17:30.

Stocksunds IFs herrlag säkrade avancemang till division 6 efter att laget besegrade Uniting Täby på Hägernäs IP i söndags. De två högst placerade lagen i serien garanteras uppflyttning men än lever hoppet om serieseger.

Vi uppmanar alla i föreningen att sluta upp på Stockhagen och stötta herrlaget i den avslutande matchen mot Bällsta FF på lördag den 8:e oktober klockan 17:30. Laget är ännu obesegrade på hemmaplan men matchen mot fjärdeplacerade Bällsta blir en tuff uppgift.


“Det har varit en fantastisk säsong. I början av året lämnade en stor del av truppen men vi som blev kvar har haft en fin utveckling och de yngre spelarna från P04 och P05 som fått chansen i a-laget har verkligen tagit den”, säger lagkaptenen William Börjesson som stått för 31 av lagets 77 mål den gångna säsongen.

 

Martin Mutumba blev huvudtränare i herrlaget inför säsongen 2020 och efter en bra försäsong räknade han med att laget skulle vara med i toppen direkt. De två följande säsongerna påverkades dock av coronapandemin och inställda matcher. När säsongen 2021 summerades låg Stockan i botten av tabellen och Mutumba insåg att det var dags att förändra något.

 

“Vi behövde bygga om lite i truppen för att skapa en starkare lagsammanhållning. Stommen från förra årets trupp är kvar men vi har fått in yngre spelare från ungdomslagen som trivs och tycker det är kul att träna med gubbarna. Vi har utvecklats jättemycket och lärt känna varandra ordentligt. Alla spelare i truppen, från Elias född 2005 till Nisse född 1959 har fått speltid, så vi har verkligen gjort det här tillsammans”, säger Martin Mutumba.


“Nu känns det också som att a-laget är en del av föreningen på ett annat sätt än när jag kom hit. Vi har haft bollkallar från pojklagen på våra hemmamatcher som följt spänningen i omklädningsrummet i halvlek och firat segrarna efter matcherna. Jag hoppas verkligen att så många som möjligt kommer ner och stöttar laget i sista matchen och att resultaten är med oss i jakten på seriesegern”, avslutar Martin Mutumba.

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
P2008, 27/10 15:21 
A-laget Herr, 27/02 16:10 
A-laget Herr, 17/02 11:30 
Knatteskola, 06/02 08:23 
A-laget Herr, 20/01 13:50 
A-laget Herr, 01/12 12:56 
 
 
Facebook