SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i Stocksunds Idrottsförening
BLI MEDLEM
Fabian Ahlstrand återvänder till Stocksunds IF
2023-01-19 12:00
Fabian Ahlstrand blir huvudtränare för herrlaget och P2010.

Inför säsongen 2023 förstärks tränarstaben med ytterligare ett namn. Fabian Ahlstrand blir huvudtränare i A-laget och P2010 men han kommer vara engagerad i föreningens alla lag och assistera sportchefen William Börjesson i ett antal projekt som sjösätts i vår.

 

Fabian Ahlstrand är 27 år och började sin fotbollskarriär i Stocksunds IFs knatteskola. Som spelare har han representerat ett antal klubbar i division 1 och förra säsongen avslutades karriären i Australien där han uppnådde pojkdrömmen att bli fotbollsproffs på heltid. Vid sidan av spelarkarriären har Fabian gått fotbollstränarutbildningen på GIH och när han inte är på Stockhagen producerar han och medverkar i olika fotbollsprogram på DobbTV.

“Det är jätteroligt att vara tillbaka i Stockan. Trots att jag slutade i föreningen som 13-åring har jag alltid återvänt till Stockhagen för att träna extra eller spela spontanfotboll med kompisarna. På så sätt känner jag mig väldigt hemma här. Uppdraget känns inspirerande och jag tror att det är utvecklande för mig och mitt ledarskap att få chansen att arbeta med barn och ungdomar samtidigt som jag leder herrlaget. När Wille tog kontakt var min plan att fortsätta spela men i slutändan känns det helt rätt att ställa mig vid sidan av planen. Att jag dessutom får göra det i min moderklubb är jätteinspirerande”, säger Fabian som ser fram emot att träffa alla i och runt föreningen.

 

Stocksunds IFs sportchef William Börjesson är nöjd med rekryteringen:
“Fabian var den första jag hörde av mig till när Martin Mutumba meddelade att han skulle sluta i oktober förra året. Just då var Fabian inställd på att fortsätta spela fotboll men jag har tjatat på honom sedan dess. Jag vet att Fabian hade möjlighet att fortsätta både som spelare och ledare i föreningar med seniorlag på högre nivå så jag är stolt över att han väljer att komma till oss.”

 

Herrlaget klara för division 6 - Stötta laget i jakten på seriesegern på lördag kl. 17:30
2022-10-05 10:09
Stötta herrlaget i den avslutande matchen mot Bällsta FF på lördag den 8:e oktober kl. 17:30.

Stocksunds IFs herrlag säkrade avancemang till division 6 efter att laget besegrade Uniting Täby på Hägernäs IP i söndags. De två högst placerade lagen i serien garanteras uppflyttning men än lever hoppet om serieseger.

Vi uppmanar alla i föreningen att sluta upp på Stockhagen och stötta herrlaget i den avslutande matchen mot Bällsta FF på lördag den 8:e oktober klockan 17:30. Laget är ännu obesegrade på hemmaplan men matchen mot fjärdeplacerade Bällsta blir en tuff uppgift.


“Det har varit en fantastisk säsong. I början av året lämnade en stor del av truppen men vi som blev kvar har haft en fin utveckling och de yngre spelarna från P04 och P05 som fått chansen i a-laget har verkligen tagit den”, säger lagkaptenen William Börjesson som stått för 31 av lagets 77 mål den gångna säsongen.

 

Martin Mutumba blev huvudtränare i herrlaget inför säsongen 2020 och efter en bra försäsong räknade han med att laget skulle vara med i toppen direkt. De två följande säsongerna påverkades dock av coronapandemin och inställda matcher. När säsongen 2021 summerades låg Stockan i botten av tabellen och Mutumba insåg att det var dags att förändra något.

 

“Vi behövde bygga om lite i truppen för att skapa en starkare lagsammanhållning. Stommen från förra årets trupp är kvar men vi har fått in yngre spelare från ungdomslagen som trivs och tycker det är kul att träna med gubbarna. Vi har utvecklats jättemycket och lärt känna varandra ordentligt. Alla spelare i truppen, från Elias född 2005 till Nisse född 1959 har fått speltid, så vi har verkligen gjort det här tillsammans”, säger Martin Mutumba.


“Nu känns det också som att a-laget är en del av föreningen på ett annat sätt än när jag kom hit. Vi har haft bollkallar från pojklagen på våra hemmamatcher som följt spänningen i omklädningsrummet i halvlek och firat segrarna efter matcherna. Jag hoppas verkligen att så många som möjligt kommer ner och stöttar laget i sista matchen och att resultaten är med oss i jakten på seriesegern”, avslutar Martin Mutumba.

Ny sportchef
2022-05-18 10:08
Stocksunds IF växer  och vi har fler spelare i föreningen än på länge. För att förstärka organisationen så anställer föreningen åter en sportchef. Valet har landat på William Börjesson. Han börjar sin tjänst i dagarna. De första veckorna kommer hans fokus att ligga på att lära känna lagen och tränarna. Vi har många saker som vi i föreningen gör väldigt bra och det ska vi fortsätta med, men då antalet lag och spelare växer så krävs nya grepp också. Det kommer vi att återkomma till när William har fått lära känna verksamheten lite mer. 
Vi är så glada över att kunnat knyta till oss William. Han har enligt oss en perfekt bakgrund tillsammans med ett stort hjärta för Stocksunds IF´s färger. Nedan finner ni en kort beskrivning av vem William är - men vi är säkra på att ni inom kort alla kommer få träffa honom på och vid sidan av planen också! 
Styrelsen i Stocksunds IF 
 
 
William Börjesson är 29 år och uppvuxen på Stockhagen. Han flyttade till Stocksund 1996 och har sedan dess varit aktiv som spelare och tränare i både ishockey och fotboll. “När jag var yngre brukade jag och mina kompisar cykla direkt från skolan till Stockan och där blev vi oftast kvar hela kvällen. Vaktmästarna, framförallt Uffe och Anders, blev som ett extra par föräldrar och Stockan är fortfarande ett andra hem för mig”, säger William som hyser en stor kärlek till föreningen och idrottsplatsen.  
 
Fotboll har alltid varit en viktig del av Williams liv. “Under ett par år reste jag fram och tillbaka till England och gjorde videorepotage om brittisk fotboll. Det var ett roligt extraknäck. Jag älskar att vara runt fotbollen och det spelar ingen roll om det är en ungdomsmatch på Stockan eller en toppmatch i Premier league.” 
 
Vid sidan av av sportchefsuppdraget läser William sista året på ämneslärarprogrammet i Uppsala. “Efter flera års arbete med barn och ungdomar inom skola och föreningsliv kändes det naturligt att utbilda sig till lärare”, säger William som efter fyra års studier snart är färdigutbildad gymnasielärare i svenska och svenska som andraspråk. 
 
Som lagkapten i Stocksunds IFs herrlag har William dessutom varit med och bidragit till att det ombildade A-laget vunnit sina fyra inledande matcher och placerat sig i toppen tabellen.  
 
William ser fram emot att sätta igång och vidareutveckla fotbollsverksamheten. “Said, Romeo och Martin känner jag sedan tidigare och de gör ett fantastiskt jobb, detsamma gäller Rikard och Jane på kansliet. Jag ser fram emot att fortsätta den postitiva utvecklingen vi haft de senaste åren och kommer rikta stort fokus mot att stötta och utveckla våra duktiga ungdomstränare”, säger William som tillträdde som sportchef den 16/5. 
Välkommen till Stocksunds IF
2020-01-30 12:19

Vi är en fotbollsklubb som vill att så många barn som möjligt i Stocksund ska vilja spela fotboll så länge som möjligt! Barnperspektivet är centralt och styr våra handlingar. Glädjen att delta och kämpa som en del i ett lag, oavsett nivå, är vår största vinst. Antal träningstillfällen, matcher och cuper hålls på en nivå där era barn kan upptäcka andra idrotter och intressen också under sin uppväxt. Vi vill att alla spelare ska få en chans att utvecklas i sitt spel och vi spelar matcher för att det är roligt! Den största vinsten är att kämpa tillsammans och att vara en del i ett lag. Era barn är varmt välkomna!

 

Vi följer Riksidrottsförbundets rekommendationer för barnidrott Läs mer Sponsra DIN klubb SIF
2019-11-06 11:15
Hej lagledare, ungdomar och föräldrar,
 
Vi i styrelsen för klubben vill skicka ut en utmaning till samtliga lag och medlemmar.
 
Klubben vill skapa även bättre förutsättningar för nästa steg i klubbens historia och arbeta för att Stockhagen skall bli en ännu mer naturlig mötesplats för Stocksunds ungdomar genom olika fotbolls relaterade aktiviteter. Vi vill skapa möjligheter för fler aktiviteter som får våra barn att fokusera på sport, vi vill skapa möjligheter att även vintertid ha aktiviteter och som ideell klubb behöver vi medel för att genomföra dessa.
 
Utmaningen till varje lag är att jobba på att försöka få ihop 30.000 i sponsorpengar till klubben samt föra en dialog med medlemmar kring företags sponsring. Vi har satt ihop olika paket från att man namnger hela utomhusarena till företagssponsring med banderoll och slutligen som enskild aktivt sponsrande medlem.
 
Vi tror att om vi alla hjälper till så kommer vi skapa ännu bättre förutsättningar för vår klubb där våra lag med våra ungdomar aktiveras och förhoppningsvis spelar fotboll långt upp i åldrarna, att skapa mötesplats Stockhagen.
 
Skicka gärna ett mail till Robert Grenmark; robert@grenmark.se så kan ni få mer detaljer kring paketen och utöver dessa  om ni lyckas dra ihop era 30.000 var man betalar in! Ska bli kul att se vad vi gemensamt kan åstadkomma för att göra vår klubb och arena ännu bättre. Stocksunds IF Sponsorpaket 2019-01 JB (1).pptx »
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
A-laget Herr, 20/01 13:50 
A-laget Herr, 01/12 12:56 
P2008, 07/11 17:21 
A-laget Herr, 10/06 15:52 
A-laget Herr, 07/06 14:15 
 
HUVUDSPONSORER
ÖVRIGA SPONSORER
 
Facebook