Anmälan till Knatteskolan 2024 är öppen!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
STOCKSUNDS IF
fotboll
Om oss och vad vi står för!

Stocksunds idrottsförening (SIF) bildades den 3 januari 1935 i Stocksund, Danderyds kommun, strax norr om Stockholm. Vår övergripande målsättning är att så många som möjligt ska spela fotboll så länge som möjligt!

 

Barnperspektivet är det centrala och ska styra våra handlingar. Glädjen att delta och kämpa som en del i ett lag, oavsett nivå, är vår största vinst.  Vi följer Riksidrottsförbundets rekommendationer för barnidrott vilket innebär:

  • Antal träningstillfällen, matcher och cuper hålls på en nivå där era barn även kan upptäcka andra idrotter och intressen under sin uppväxt
  • Vi toppar inte våra lag, alla spelar lika mycket!
  • Inga tidiga elitsatsningar, dessa kan ske först i tonåren.
  • Ingen selektering av barn i form av a- och b-lag.(eller ”förstalag” eller ”akademilag”)
  • Vi spelar matcher för att det är roligt och resultatet är underordnat! Den största vinsten är att kämpa tillsammans och att vara en del i ett lag.

Alla våra träningar hålls på vår egen hemmaplan Stockhagen!

 

Läs mer i det dokument från Sveriges Fotbollsförbund som ligger till grund för vår verksamhet - Fotbollens Spela, Lek och Lär, eller läs mer på SvFFs hemsida.