SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Förlängt juluppehåll till (minst) 24/1-21
2021-01-04 11:22
Enligt nu gällande rekommendationer/regler från myndigheter/förbundet/kommunen kommer alla kommunala anläggningar i Danderyd, såväl inomhus som utomhus, vara stängda till 24/1, så (tidigast) måndag 25/1 kan vi återuppta den organiserade träningen i fotbollslaget, men givetvis kan nya rekommendationer/regler komma, beroende på smittläget.
 
@Spelare: Mot denna bakgrund uppmanas alla spelare KOMMANDE TRE VECKOR ta ansvar för att på eget initiativ "hålla igång", förslagsvis med konditionsträning och viss styrketräning.

@Föräldrar: Stötta er ungdom att komma igång med detta! En variant är såklart att själv hänga på, och man behöver ju faktiskt inte springa exakt samma runda...
 
Att sticka ut och springa helt själv är kanske inte så inspirerande, men jag tycker att det (fr.o.m. NÄSTA vecka) borde vara helt OK att bilda SMÅ spontana grupper av kompisar som ändå går på samma skola (förutsatt att skolan har öppet, vilket de verkar ha, se nedan). Och denna vecka kan man springa med ett syskon eller förälder, eller helt själv...
 
Föreslår att alla försöker få till TVÅ löppass per vecka, på t.ex. 5 km, samt efter kör lite enkel styrketräning (armhävningar, situps, upphopp, ja ni vet) och slutligen stretch. Man behöver inte ta sig till ett "riktigt" motionsspår, utan börja vid husknuten, och planera gärna en lagom slinga innan vid datorn, som kanske delvis går på gångväg eller motionsspår, så man minimerar springa på bilväg. Viktigt ta lagom varma kläder och vettiga skor. Ta gärna reflexväst på kvällen och/eller pannlampa. Kan vara kul logga passen med t.ex. Strava / RunKeeper, så kan man också få hjälp hitta lagom tempo och kan sporras av att matcha sitt eget pers. Går såklart variera tempo etc om man vill, men viktigast är ATT DET BLIR AV :-).
 
Skriv gärna på lag-chatten vad ni kört så kan andra få inspiration/påminnelse.
 
BAKGRUND: Den tidigare lättnaden för barn/ungdomar i grundskolan (födda fr.o.m. 2005) gäller INTE fram till 24/1, utan allt organiserat idrottande, såväl inne som ute, är inställt (förutom viss yrkesmässig idrott på elitnivå). Friberga meddelande idag att det blir undervisning som vanligt i skolan från 12/1. Men DAGY kommer köra (i huvudsak) på distans såsom före jul. Hur det blir på Sammis känner jag inte till, men följs kommunens rekommendation borde det blir undervisning på plats i skolan från nästa vecka, eller?
 
"Från och med måndag den 21 december kommer Danderyds kommun att hålla sina idrottsplatser, idrottshallar, ishallar och uterinkar stängda. Förändringen gäller till och med den 24 januari. Kommunens utegym och motionsspår kan nyttjas som vanligt, dock med en stark uppmaning om att hålla avstånd till andra besökare."

MVH/Anders SC

Nyhetsarkiv
Lyckad cup i Sundsvall2019-01-22 21:08
Vinterträning!2016-11-10 19:37
Välkommen coach Said!2015-08-24 21:28
 
HUVUDSPONSORER
ÖVRIGA SPONSORER
 
Facebook