Anmälan till Knatteskolan 2024 är öppen!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
STOCKSUNDS IF
fotboll
A-laget Herr
Vi är Stockans A-lag!
A-laget efter vinst mot division 5-laget Aspudden i Stockholm cup.

Säsongen 2024 spelar Stocksunds IF i division 6 och i Stockholmsserien division 5. Under februari och mars tävlar vi även i Stockholm cups gruppspel. 


Vi är en trupp på ca. 25 spelare som tränar 2-3 gånger i veckan under ledning av huvudtränare Hank Danewid.

Vill du provträna med oss? 
Kontakta vår sportchef william@stocksundsif.se 

 

Hank Danewid blir ny huvudtränare 2024
2024-02-05 15:46

Hank Danewid, med förflutet i bl.a. Malmö FF, AIK, BP och nu senast Hammarby P19, blir huvudtränare i Stockans herrlag. Utöver uppdraget som a-lagstränare kommer Hank att arbeta med att utbilda och stötta våra ungdomstränare samt bidra med att  höja kvaliteten på den sportsliga verksamheten. 


“Det känns kul och förväntansfullt att vara här och jag har fått ett väldigt bra bemötande. Det finns väldigt goda förutsättningar här och jag ser fram emot att fördjupa mig ännu mer i både ungdoms- och seniorverksamheten. Jag är övertygad om att vi tillsammans kan åstadkomma något riktigt bra!”

Hank ersätter därmed Fabian Ahlstrand som fortsätter sin tränarkarriär i Karlberg BKs P19-lag. Vi tackar Fabian för sitt år i Stockan och önskar honom lycka till med det nya uppdraget.

Välkommen hem Axel Björnström
2023-02-27 16:10

Herrlaget förstärks med ett välmeriterat fotbollsnamn. AIK-spelaren Axel Björnström blir assisterande tränare till Fabian Ahlstrand. 

 

Axel Björnström, mer känd som “Acke”, är 27 år och spelar till vardags i den allsvenska storklubben AIK. Axel började sin fotbollskarriär i Stocksunds IFs knatteskola men bytte tidigt till Café Opera (numera FC Djursholm). Däremot fortsatte han att spela hockey i Stockan i flera år.

- Förutom att jag spelat hockey i Stocksunds IF så har jag otaligt många fotbollstimmar på den här anläggningen. Jag är uppvuxen i Stocksund och under många år tillbringade jag nästan all min lediga tid på fotbollsplanerna här.

 

Acke kommer framförallt närvara på träningar och ser fram emot uppdraget som assisterande tränare för herrlaget. 

- Förhoppningsvis kommer jag kunna bidra med kunskap utifrån ett spelarperspektiv. Som fotbollsspelare har man mycket tid över och därför är det kul att hitta något att göra vid sidan av mitt egna fotbollsspelande. Jag tror och hoppas att jag kommer kunna lära  mycket av att vara här. 

 

Att Acke förstärker herrlaget är ett välkommet tillskott menar huvudtränaren Fabian Ahlstrand. 

- Jag tog kontakt med Acke för några veckor sedan och frågade om han skulle vara intresserad av att assistera mig under säsongen. Vi pratar väldigt mycket fotboll under veckorna som går, och det känns inspirerande att vi äntligen kan kanalisera det till någonting bra. Acke ska hjälpa till när han kan och kommer bidra mycket på ett individuellt plan, säger Fabian Ahlstrand. 

 

Sportchefen William Börjesson fyller på.

- Förutom att Axel har en stor fotbollskompetens så är det roligt att vi återigen lyckas rekrytera en person med lokal anknytning. Acke var ju här och såg ett par matcher förra säsongen så han har redan ganska god kännedom om laget, avslutar William.

 

Varmt välkommen till Stocksunds IF, Acke!

Tre nyförvärv inför säsongen 2023
2023-02-17 11:30

Karl Inde, Arnor Gauti Brynjolfsson och Achraf Elouassili ansluter till Stocksunds IFs herrlag inför säsongen 2023.

 

Kalle Inde återvänder till moderklubben Stocksunds IF och återförenas både med storebrorsan Anders Inde och den före detta  lagkamraten Fabian Ahlstrand. Kalle lämnade Stockan i ung ålder för IFK Stocksund där han var med i det P00-lag som vann Gothia Cup utan att släppa in ett mål. Efter en kortare sejour i FC Djursholm spelade Kalle flera år i IFK Stocksunds herrlag. “Kalle kan spela på i stort sett alla positioner och vi är mycket stolta över att han väljer att komma hem till Stockan”, säger huvudtränare Fabian Ahlstrand.

 

Arnor Gauti Brynjolfsson är årets första internationella värvning. Gauti kommer senast från Kransen United FF men sportchef William Börjesson har länge haft ögonen på den skicklige islänningen. “Arnor är skolad i Fylki men han dök upp på vår radar när han debuterade för Elliði i isländska trean. Arnor har kommit in mycket bra i gruppen och övergången från Kransen gick mycket smidigt”, säger sportchef William Börjesson.

 

Achraf Elouassili är också ett bekant namn för den som följt juniorfotbollen i Stocksund. Achraf spelade med Stocksunds IFs juniorer för ett par säsonger sedan och har därefter representerat FC Djursholm och senast Turebergs IF. Likt Arnor är Achraf född 1999 vilket sportchefen menar är bra för åldersstrukturen i truppen. “Achraf är en explosiv spelare med stor potential. När han spelade med våra juniorer för ett antal år sedan öste han in mål. Achraf, Kalle och Arnor är alla i en perfekt ålder. Vi har många spelare i gymnasieåldern och många rutinerade spelare i trettioårsåldern - nu får vi in unga spelare med erfarenhet och det är viktigt”, säger sportchefen William Börjesson.

Fabian Ahlstrand blir ny a-lagstränare
2023-01-20 13:50
Fabian Ahlstrand blir återvänder till Stocksunds IF och tar över som ny a-lagstränare efter Martin Mutumba.
Fabian Ahlstrand blir huvudtränare för herrlaget och P2010.

Inför säsongen 2023 förstärks tränarstaben med ytterligare ett namn. Fabian Ahlstrand blir huvudtränare i A-laget och P2010 men han kommer vara engagerad i föreningens alla lag och assistera sportchefen William Börjesson i ett antal projekt som sjösätts i vår.

 

Fabian Ahlstrand är 27 år och började sin fotbollskarriär i Stocksunds IFs knatteskola. Som spelare har han representerat ett antal klubbar i division 1 och förra säsongen avslutades karriären i Australien där han uppnådde pojkdrömmen att bli fotbollsproffs på heltid. Vid sidan av spelarkarriären har Fabian gått fotbollstränarutbildningen på GIH och när han inte är på Stockhagen producerar han och medverkar i olika fotbollsprogram på DobbTV.

“Det är jätteroligt att vara tillbaka i Stockan. Trots att jag slutade i föreningen som 13-åring har jag alltid återvänt till Stockhagen för att träna extra eller spela spontanfotboll med kompisarna. På så sätt känner jag mig väldigt hemma här. Uppdraget känns inspirerande och jag tror att det är utvecklande för mig och mitt ledarskap att få chansen att arbeta med barn och ungdomar samtidigt som jag leder herrlaget. När Wille tog kontakt var min plan att fortsätta spela men i slutändan känns det helt rätt att ställa mig vid sidan av planen. Att jag dessutom får göra det i min moderklubb är jätteinspirerande”, säger Fabian som ser fram emot att träffa alla i och runt föreningen.

 

Stocksunds IFs sportchef William Börjesson är nöjd med rekryteringen:
“Fabian var den första jag hörde av mig till när Martin Mutumba meddelade att han skulle sluta i oktober förra året. Just då var Fabian inställd på att fortsätta spela fotboll men jag har tjatat på honom sedan dess. Jag vet att Fabian hade möjlighet att fortsätta både som spelare och ledare i föreningar med seniorlag på högre nivå så jag är stolt över att han väljer att komma till oss.”

2022-12-01 12:56