Anmälan till Knatteskolan 2024 är öppen!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
STOCKSUNDS IF
fotboll
P05
Välkommen till Stocksunds IFs herrjuniorer
Lagfoto

2024

Vi är ett gäng spelare födda 2005, 2006 och 2007.

 

Fr.o.m. 16/1 har vi följande träningstider, utomhus på Stockhagen:

Må 17:30 - 19:00

Ons 18:00 - 19:30

(uppehåll sportlovet, sedan 3 träningar/vecka)

 

Provspel

 

Vi intresse för provspel, kontakta vår tränare Romeo på romeo@stocksundsif.se

Det går också bra att mejla vår sportchef på william@stocksundsif.se 

Sanktan och SSH 2024

 

Vi har ett lag anmält i HJ2 och ett lag i Stockholmsserien div. 5. 
 

Träningsmatcher försäsong 2024

 

Vi spelar gärna träningsmatcher mot andra lag som håller div-2-nivå, dels i november, dels i februari/mars. Vi har goda möjligheter fixa plantider på vår fina anläggning Stockhagen.

 

Intresserade lag uppmanas kontakta romeo@stocksundsif.se

 

/Lagledningen

Starten av Sanktan uppskjuten
2021-04-08 09:00

Starten av Sanktan 2021 är uppskjuten tills vidare, där nuvarande restriktioner formellt gäller till 30/6(!) men där förbundet planerar för att det kommer lättnader dessförinnan. Åtminstone första (10-11/4) och andra (17-18/4) omgången förväntas ställas in, vilket formellt meddelas av förbundet i början av respektive vecka (5 dagar innan).

 

För mer info:

https://www.stff.se/nyheter/2021/mars/seriestart-eller-inte/

https://www.stff.se/nyheter/2021/mars/verksamhetslista-covid-19-1-mars/

 

I vänta på att serien kommer igång tränar vi matchspel på helplan, vilket vår stora fina trupp möjliggör, dels på torsdagsträningarna, dels vid extra matchträningar/interna träningsmatcher på helgerna, härnäst 18/4, se kalendern.

 

Önskar alla ett fortsatt fint påsklov!

 

MVH/Lagledningen & Tränarna

Förlängt juluppehåll till (minst) 24/1-21
2021-01-04 11:22
Enligt nu gällande rekommendationer/regler från myndigheter/förbundet/kommunen kommer alla kommunala anläggningar i Danderyd, såväl inomhus som utomhus, vara stängda till 24/1, så (tidigast) måndag 25/1 kan vi återuppta den organiserade träningen i fotbollslaget, men givetvis kan nya rekommendationer/regler komma, beroende på smittläget.
 
@Spelare: Mot denna bakgrund uppmanas alla spelare KOMMANDE TRE VECKOR ta ansvar för att på eget initiativ "hålla igång", förslagsvis med konditionsträning och viss styrketräning.

@Föräldrar: Stötta er ungdom att komma igång med detta! En variant är såklart att själv hänga på, och man behöver ju faktiskt inte springa exakt samma runda...
 
Att sticka ut och springa helt själv är kanske inte så inspirerande, men jag tycker att det (fr.o.m. NÄSTA vecka) borde vara helt OK att bilda SMÅ spontana grupper av kompisar som ändå går på samma skola (förutsatt att skolan har öppet, vilket de verkar ha, se nedan). Och denna vecka kan man springa med ett syskon eller förälder, eller helt själv...
 
Föreslår att alla försöker få till TVÅ löppass per vecka, på t.ex. 5 km, samt efter kör lite enkel styrketräning (armhävningar, situps, upphopp, ja ni vet) och slutligen stretch. Man behöver inte ta sig till ett "riktigt" motionsspår, utan börja vid husknuten, och planera gärna en lagom slinga innan vid datorn, som kanske delvis går på gångväg eller motionsspår, så man minimerar springa på bilväg. Viktigt ta lagom varma kläder och vettiga skor. Ta gärna reflexväst på kvällen och/eller pannlampa. Kan vara kul logga passen med t.ex. Strava / RunKeeper, så kan man också få hjälp hitta lagom tempo och kan sporras av att matcha sitt eget pers. Går såklart variera tempo etc om man vill, men viktigast är ATT DET BLIR AV :-).
 
Skriv gärna på lag-chatten vad ni kört så kan andra få inspiration/påminnelse.
 
BAKGRUND: Den tidigare lättnaden för barn/ungdomar i grundskolan (födda fr.o.m. 2005) gäller INTE fram till 24/1, utan allt organiserat idrottande, såväl inne som ute, är inställt (förutom viss yrkesmässig idrott på elitnivå). Friberga meddelande idag att det blir undervisning som vanligt i skolan från 12/1. Men DAGY kommer köra (i huvudsak) på distans såsom före jul. Hur det blir på Sammis känner jag inte till, men följs kommunens rekommendation borde det blir undervisning på plats i skolan från nästa vecka, eller?
 
"Från och med måndag den 21 december kommer Danderyds kommun att hålla sina idrottsplatser, idrottshallar, ishallar och uterinkar stängda. Förändringen gäller till och med den 24 januari. Kommunens utegym och motionsspår kan nyttjas som vanligt, dock med en stark uppmaning om att hålla avstånd till andra besökare."

MVH/Anders SC
Lyckad cup i Sundsvall
2019-01-22 21:08
Said leder Shamami, OLearys, Vinst mot Selånger, Said fyller år!
SIF P05 hade en riktigt lyckad resa till Sundsvall och GIF Sundsvall cup. Laget fick 5 matcher mot tufft motstånd, och efter en fin vinst mot Selånger FK tog sig laget till 1/8-delsfinal, där det dock blev förlust mot Sidsjö-Böle IF. Cupen bjöd på både sena kvällsmatcher och tidiga morgonmatcher, alla på fina konstgräsplaner i stora uppvärmda hallar. Förrutom matcher hann killarna också med att uppvakta Said på födelsedagen, och ett uppskattat besök på OLearys där det bjöds på hamburgare och VR-turnering, kul. Bodde gjorde laget på Scandic Nord, där laget också avslutade med ett bad i polen på söndag förmiddagen innan bilarna rullade hem till Stocksund. Tack Said, Chrille, Jan och Fredrik för coachning, lagledning, cupfix, restaurangbokning, skjutsning och allt annat.
 
GIF Sundsvall Cup 18-20/1 2019
2019-01-10 19:40
SIF P05 åker till Sundsvall på cup helgen 18-20/1 med ett lag. Vi bilar upp och bor på Scandic Sundsvall Nord.

UPDATE: Spelschemat för GIF Sundsvall cup är nu publicerat https://www.gifsundsvallcup.se/2019/result/team/19575071/matches. Vår första match går alltså inte förrän 21:30 på fredagkvällen, vilket innebär att vi inte behöver åka jättetidigt från Stocksund, och att killarna inte heller behöver ta ledigt från skolan.

/Lagledningen
Vi söker träningsmatcher mot andra breddlag!
2017-11-28 23:08
Vintersäsongen 2017/2018 spelar vi gärna träningsmatch mot intresserade breddlag på nivån Div-5/Lätt, 9-manna alt 7-manna.

Vi kan ganska lätt fixa plantid kvällstid vardagar på vår fina konstgräsanläggning på Stockhagens IP, som snöröjs hela vintern. Viss möjlighet finns också att ordna träningsmatch på konstgräs inomhus vid Danderyds Gymnasium, om än mer begränsat. Självklart kommer vi också gärna till er och spelar :-)

Kontakt för träningsmatcher / cuper:
Anders Bronäs
bronas@gmail.com
073-262 57 25

MVH/Lagledningen