Anmälan till Knatteskolan 2024 är öppen!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
STOCKSUNDS IF
fotboll
A-laget Herr
Välkommen hem Axel Björnström
2023-02-27 16:10

Herrlaget förstärks med ett välmeriterat fotbollsnamn. AIK-spelaren Axel Björnström blir assisterande tränare till Fabian Ahlstrand. 

 

Axel Björnström, mer känd som “Acke”, är 27 år och spelar till vardags i den allsvenska storklubben AIK. Axel började sin fotbollskarriär i Stocksunds IFs knatteskola men bytte tidigt till Café Opera (numera FC Djursholm). Däremot fortsatte han att spela hockey i Stockan i flera år.

- Förutom att jag spelat hockey i Stocksunds IF så har jag otaligt många fotbollstimmar på den här anläggningen. Jag är uppvuxen i Stocksund och under många år tillbringade jag nästan all min lediga tid på fotbollsplanerna här.

 

Acke kommer framförallt närvara på träningar och ser fram emot uppdraget som assisterande tränare för herrlaget. 

- Förhoppningsvis kommer jag kunna bidra med kunskap utifrån ett spelarperspektiv. Som fotbollsspelare har man mycket tid över och därför är det kul att hitta något att göra vid sidan av mitt egna fotbollsspelande. Jag tror och hoppas att jag kommer kunna lära  mycket av att vara här. 

 

Att Acke förstärker herrlaget är ett välkommet tillskott menar huvudtränaren Fabian Ahlstrand. 

- Jag tog kontakt med Acke för några veckor sedan och frågade om han skulle vara intresserad av att assistera mig under säsongen. Vi pratar väldigt mycket fotboll under veckorna som går, och det känns inspirerande att vi äntligen kan kanalisera det till någonting bra. Acke ska hjälpa till när han kan och kommer bidra mycket på ett individuellt plan, säger Fabian Ahlstrand. 

 

Sportchefen William Börjesson fyller på.

- Förutom att Axel har en stor fotbollskompetens så är det roligt att vi återigen lyckas rekrytera en person med lokal anknytning. Acke var ju här och såg ett par matcher förra säsongen så han har redan ganska god kännedom om laget, avslutar William.

 

Varmt välkommen till Stocksunds IF, Acke!