Anmälan till Knatteskolan 2024 är öppen!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
STOCKSUNDS IF
fotboll
A-laget Herr
Förlust i bortapremiären för Stockans herrlag.
2024-04-22 16:53

 

Stockans herrar förlorade alla tre poäng i bortapremiären mot Väsby Akademiska trots ett tidigt ledningsmål av Anders Inde.

Väsby bjöd på riktigt aprilväder och när det var dags för avspark hade ett lätt snöfall dragit in över Söderviks IP. Stockans herrar var förberedda på en tuff bortamatch inför en högljudd hemmapublik men den väntade anstormningen från Väsby uteblev inledningsvis och Anders Inde kom fri och kunde placera in ledningsmålet för Stocksund redan efter ett par minuters spel. Därefter tog Väsby Akademiska över initiativet och Stockan fick nöja sig med att försvara och kontra under stora delar av den första halvleken. Adrian Lindquist räddade en straff i den 15:e minuten efter att lagkapten Rami Dawod lagt krokben för en väsbyspelare i straffområdet. Länge såg det ut som att Stockan skulle lyckas hålla undan till pausvila men med halvlekens sista spark kvitterade Väsbys Ville Eriksson. 

 

Andra halvlek blev jämnare och Stocksund fick i perioder spela etablerat anfallsspel utan att komma till matchavgörande målchanser. Mot slutet öppnade sig matchen då båda lagen jagade ett avgörande och på en kontring i den 88:e minuten trillade bollen ner framför fötterna på Väsbys nummer nio Enkido Cacan som fick göra 2-1 till hemmalaget. Cacan utökade kort därefter till 3-1 efter en misslyckad slutforcering från Stocksund. Besvikelsen var påtaglig bland Stockanspelarna som nu får ladda om inför hemmamötet mot Råsunda på lördag kl 13.00.