SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Herrlaget klara för division 6 - Stötta laget i jakten på seriesegern på lördag kl. 17:30
2022-10-05 10:09
Stötta herrlaget i den avslutande matchen mot Bällsta FF på lördag den 8:e oktober kl. 17:30.

Stocksunds IFs herrlag säkrade avancemang till division 6 efter att laget besegrade Uniting Täby på Hägernäs IP i söndags. De två högst placerade lagen i serien garanteras uppflyttning men än lever hoppet om serieseger.

Vi uppmanar alla i föreningen att sluta upp på Stockhagen och stötta herrlaget i den avslutande matchen mot Bällsta FF på lördag den 8:e oktober klockan 17:30. Laget är ännu obesegrade på hemmaplan men matchen mot fjärdeplacerade Bällsta blir en tuff uppgift.


“Det har varit en fantastisk säsong. I början av året lämnade en stor del av truppen men vi som blev kvar har haft en fin utveckling och de yngre spelarna från P04 och P05 som fått chansen i a-laget har verkligen tagit den”, säger lagkaptenen William Börjesson som stått för 31 av lagets 77 mål den gångna säsongen.

 

Martin Mutumba blev huvudtränare i herrlaget inför säsongen 2020 och efter en bra försäsong räknade han med att laget skulle vara med i toppen direkt. De två följande säsongerna påverkades dock av coronapandemin och inställda matcher. När säsongen 2021 summerades låg Stockan i botten av tabellen och Mutumba insåg att det var dags att förändra något.

 

“Vi behövde bygga om lite i truppen för att skapa en starkare lagsammanhållning. Stommen från förra årets trupp är kvar men vi har fått in yngre spelare från ungdomslagen som trivs och tycker det är kul att träna med gubbarna. Vi har utvecklats jättemycket och lärt känna varandra ordentligt. Alla spelare i truppen, från Elias född 2005 till Nisse född 1959 har fått speltid, så vi har verkligen gjort det här tillsammans”, säger Martin Mutumba.


“Nu känns det också som att a-laget är en del av föreningen på ett annat sätt än när jag kom hit. Vi har haft bollkallar från pojklagen på våra hemmamatcher som följt spänningen i omklädningsrummet i halvlek och firat segrarna efter matcherna. Jag hoppas verkligen att så många som möjligt kommer ner och stöttar laget i sista matchen och att resultaten är med oss i jakten på seriesegern”, avslutar Martin Mutumba.

 
HUVUDSPONSORER
ÖVRIGA SPONSORER
 
Facebook